Wat zijn de voordelen als je enkele taken uitbesteedt?

Als ondernemer wil je waarschijnlijk graag de touwtjes in eigen handen houden. Je probeert zoveel mogelijk zelf te doen. Dit om verschillende redenen; om kosten te besparen, omdat je het gevoel hebt dat je het zelf beter kan, omdat je denkt dat dat zo hoort, omdat je denkt dat je anders de controle over je business verliest, … Je kan er misschien nog wel wat opnoemen.

Echter is het niet altijd beter om alles zelf te blijven doen… Je beschikt niet altijd over de juiste kennis, je verliest er veel tijd mee omdat je het niet helemaal weet en allemaal moet uitzoeken of omdat je het gewoon niet graag doet. Je hebt zoveel aan je hoofd dat je zaken vergeet en dus misschien boetes moet betalen omdat je laattijdig zaken in orde brengt. 

Met andere woorden, het kost je niet enkel tijd en moeite maar ook geld want jouw tijd, kost ook geld! 

Indien je zaken uitbesteedt kan jij je focussen op de zaken die je goed kan en graag doet. Hierdoor vermijd je frustraties, uitstelgedrag & eventuele boetes. Je krijgt meer ruimte om te werken aan jezelf en/of jouw onderneming, waardoor je dan weer kan groeien en op termijn zorgt dit voor hogere inkomsten.

Daarbovenop heb je nog enkele andere voordelen als je samenwerkt met mij als freelance assistent. Ik som er even een aantal voor je op:

Financieel voordeel

Je betaalt enkel voor de gepresteerde uren. Je hoeft geen rekening te houden met vakantiegeld, eindejaarspremies, maaltijdcheques, … Als je alle kosten optelt die je betaalt voor een werknemer, zal je zien dat op termijn een samenwerking met een freelance assistent goedkoper is.

Flexibiliteit

Als freelancer ben ik flexibel inzetbaar en meestal sneller beschikbaar aangezien ik minder gebonden ben aan de lange opzegtermijnen ten opzichte van een werknemer die net zijn ontslag geeft/gaf. 

Je kan me inhuren voor kleine projecten voor een aantal uren maar evengoed voor een project op lange termijn. 

Expertise

Doordat ik als freelance assistent projectmatig werk, kom ik terecht in veel verschillende sectoren en functies. Gedurende 10 jaar mocht ik al heel wat ervaring opdoen en ben ik super snel ingewerkt. 

Frisse wind

Als buitenstaander kan ik zorgen voor een nieuwe kijk op bepaalde zaken. Ik ben zelf ook ondernemer, dus je kan me gebruiken als extra sparringpartner.

Samengevat zijn er dus heel wat voordelen verbonden aan het uitbesteden van enkele taken. En het is helemaal oké om als ondernemer hulp in te roepen. Je hoeft niet alles angstvallig zelf te blijven doen, want daar word je op termijn niet gelukkiger van. Integendeel! En als jij gezond & gelukkig bent, heeft jouw zaak daar alleen maar baat bij!